Alhamdulillah, 'tertunailah hasrat di hati'(K.Ina KL, pinjam skrip sat)

First time nampak resipi ni kt umah Hana Jepun, terus rasa curious coz tak pernah mkn benda ni.Interested la pula.So, Ultramama pun menjejaki tuan punya resipi ni kt Australia iaitu K.Min aka Lemongrass(Salam2benua tu...)Then, nampak pula resipi ni dlm diet version di umah CikMin .Jauhnya pavlova ni berjalan, baru sampai Penang ha.
Ultramama pun x mau ketinggalan.Inila hasilnya.Rasanya, mana2 resipi yg cantik tu, kalau sampai kt tgn Ultramama ni, mesti lain jadinya.My Pavlova tu slightly burnt & not that groovy, nasib baik leh cover ngan whipping cream&peaches.Ingat nk letak strawberry, but Ultraboboy tk suka strawberry.Ultramama pun replace ngan peaches.
Mmg sedap, Ultramama reduced the sugar(guna dlm 50 g je)& pavlova ni abih dlm sekelip mata!
Masa baking process tu, baunya mcm cotton candy, then bila dh masak, rasanya gebu gitu.Ultrayah kt mcm mkn marshmallow.Ultramir kt mcm mkn roti & Ultralif kt Pepe yuyu?(Happy Birthday to you?)Mcm2...Layan jela. hehehe
Anyway Kudos to K.Min, tqvm for the recipe!


This entry was posted on 4:42 PG and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

0 ulasan: