Plan asal nk wat Buttery Orange Cake (Hana's recipe) check dlm fridge, rupa2nye orenku itu tlh pun abih..So tukar plan B.Dok fikir gak, apa ke rasanye kalu tepung roti nih kite wat kek? Eksperimen jom. So terhasillah kek milo & oat nih, Ultramama gune tepung roti Hovis malted brown (lebih wat roti ari tuh, tp bahan bukti x sempat diselamatkan keh!keh!).Ultramama gune recipe butter cake tp tambah oat dlm 100 g & milo 3 sudu mkn. Oat kt umah ni kalu x disensasikan xabihnyer..Kembang tekak lak nk mkn oat gitu je.Biasanye Ultramama campurkan oat dlm cucur pisang, kek, dan bubur nasi.Nk xnk kena mkn gak oat ni, coz ari tuh wat medical check-up, cholestrolku dh naik ngan jayanya.(Ari tuh 4.9 jer, ni dh naik 6.6 lak) Ultramama pun kurang kalsium.Bukan x suka minum susu, asyik lupe je.Patutla lenguh2 lutut & sendi. Dr. N siap cakap "I suspect u kena arthritis"(bengkak sendi & tulang, penyakit org tue2).Isk dr ni, biar betul, sy ni muda remaja lagi heh. Nasib baiklah ramalan dr tu salah belaka. Cuma kena rajin minum susu & cuba kurangkan cholesterol kpd 4.4 gitu...Pst kengkawan , ada x resipi ker petua ker nk bg kuren cholesterol nih?X lalu aih nk mkn oat jer...Petua anda amat dialu-alukan!




This entry was posted on 10:26 PTG and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 ulasan:

    CatlinaFly berkata...

    loyang bawuuu eh..pas ni koho byk la aksesori utk kek dih..oghe pun nanti nak beli bread loaf nye bekas n mangkuk pudin ko..heh..harap2 bila dah beli, makin rajin ler baking!

  1. ... on 24 Disember 2008 12:27 PG  
  2. CikMin berkata...

    nape ek klu org kuwus ni selalu kena kolestrol tinggi gan kureng kelesium..cikmin yg gedebak ni..paras yg sgt normal jer..

    senang je petuanye ultramama..kureng kan makan minyak2 ni..and nasi..

  3. ... on 24 Disember 2008 2:00 PG