Catlina, Cg Fly & Eein, tq for the wish and card!

To Gribbles's Staff, tq for the lovely bouquet...

Ultrayah, after the opt.

Salam pada semua.
Dah lama Ultramama xupdate entry. Bz dgn tugasan dan...bz jaga my beloved Ultrayah. Kenapa ek? Berikut adalah kronologi peristiwa:

11/8/09 :Ultrayah just came home from work, around 11 p.m. Ultrayah ni workaholic orgnya. Kalau dh bz tu, sampai lupa nk mkn... Started at 12 midnight, Ultrayah dh start sakit perut. Ultramama ingat, angin kut, coz Ultrayah mkn agak lambat. Sepanjang mlm x leh tidur.

12/8/09 :menjelang pagi, Ultrayah dh terguling-guling sakit. Ultramama was sooo panic.
After Subuh prayer, Ultrayah suruh Ultramama pi sc mcm biasa.Isk, ada ka?Dia nk drive sendiri pi hosp. Kali ni, mmg kena ingkar arahan...
Ultramama bw Ultrayah ke hosp.Sebenarnya, Ultramama cuma pandai drive ke tempat2 yg dekat je. Ultrayah guided Ultramama ke Hospital Lam Wah Ee(panel hosp), coz Ultramama x tau jalan, dan agak jauh dari rumah kami. Around 6.50 a.m, sampai ke hosp, terus ke ER. Dr suspected Ultrayah kena batu karang, dan kena wat CT Scan, and admitted terus.
Lega, dh sampai ke hosp, tp...mcmana nk balik aaa?Tak tau jalan...Uwaaa!(nk kena balik, coz nk ambil brg2 Ultrayah)
Ultramama called my friend, Cikgu Najah, dan kebetulan dia demam dan nk ke klinik.

Ultramama:Najah, husband akak masuk spital ni, akak tak retila, mcmana nk balik ni?
Cg Najah: Ok, ok, Akak tunggu kt situ, nanti sy mai.

Dan Cg Najah pun dtg ke hosp tengahari tu, dan secara tak rasminya, menjadi personal driving trainer utk mama. Dan juga secara automaticnya, demam Cg Najah terus kebah...Tq ye Najah...I really appreciate it! Hanya Allah shj yang membalasnya.
Ultrayah kata, this is the turning point for Ultramama. Dan juga ada hikmah di sebalik kejadian ni...Tiba2 je, Ultramama leh drive agak jaaauuuh dari rumah...hehehe

Selepas Maghrib, Ultrayah masuk Operating Theatre dan keluar pula around 11.30 mlm. Ramai betul org kena operate mlm tu. Tq to Cikgu Ros yang menemankan Ultramama dan my kids, sepanjang Ultrayah berada di dlm OT. To Cikgu Ros and hubby, tqvm.Hanya Allah shj yang membalas jasa kalian...Masa ni, Ultramama dok teringat plak kt blogger friend Ultramama, Tukang Citer, mcm lebih kurang je cerita kita ek? Byk benda yg sebelum ni, Ultrayah yg buat, Ultramama take over - pi pasar, pi hantar ank2 etc. Kalu tidak, mmg seumur hidupla manja...

13/8/09
My birthday tahun ni, disambut di wad. To my beloved students (5 Abqar) yg buat surprise party tu, TQ! Depa plak yg surprised, coz cikgunya xleh pi sek. I'm sorry...Anyway, tq for the gift, it's sooo lovely.
Around 3 pm, Ultrayah dh boleh discharge. Alhamdulillah... Stone tu cuma sebesar 6mm, tp kesakitan yang disebabkan olehnya...peh, mmg dahsyat. Sama2lah kita menjaga kesihatan, Ultramama tengok kebanyakan wad memang penuh. Ramai betul yang sakit, dahlah sekarang ni musim wabak. Semoga kita semua selamat dan berada di dalam lindunganNya.

Di sini, Ultramama ingin mengucapkan terima kasih pada semua ahli keluarga, sahabat handai yang mendoakan Ultrayah semoga cepat sembuh dan jg yg byk memberikan sokongan moral kepada kami sekeluarga. Sekali lagi, terima kasih!


This entry was posted on 4:38 PTG and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 ulasan:

    CatlinaFly berkata...

    hmm..zul pun ade ckp..kalau sy sakit macamane ,awk dah la tak pandai drive jauh2 (kes takut hahaha)...tapi penah la jugak drive balik umah mak dia (ul kat sebelah).masuk bndr kluang, mmg kena ada org teman kat sebelah huhuhuhuhu...itupun oghe dah lame tak drive sendiri g kluang!

  1. ... on 14 Ogos 2009 5:41 PTG